> AZ Zeno  >  nieuws  >  AZ Zeno en Nederlandse ZorgSaam in gesprek

AZ Zeno en Nederlandse ZorgSaam in gesprek


Zorgsaam.jpg
Zorgsaam.jpg

29-01-2020

Recent ging een AZ Zeno-delegatie op bezoek bij onze Nederlandse collega’s ZorgSaam uit Oostburg. Het doel: elkaar leren kennen, de verschillen en overeenkomsten tussen beide ziekenhuizen onder de loep nemen, en de mogelijkheden bespreken om elkaar en de regio door samenwerking te versterken.

AZ Zeno en ZorgSaam zetten beide in op een brede, algemene, basiszorg. Beide ziekenhuizen bevinden zich in een specifiek gebied met veel vergrijzing, weinig jobkandidaten en een relatief klein inwonersaantal. Tegelijk hebben we een compleet andere achtergrond, met enerzijds de Belgische structuur die netwerken en samenwerken hoog in het vaandel draagt, en anderzijds de Nederlandse regelgeving en afspraken.

De geringe afstand tussen beide ziekenhuizen nodigt in ieder geval uit om elkaar te leren kennen en te doorgronden of we op bepaalde vlakken elkaar als goede buur kunnen helpen. Hoewel het door de vele verschillen nog niet duidelijk is of deze verkenningen een meerwaarde kunnen leveren, gaan we er door de overeenkomsten vanuit dat we elkaar en de regio een dienst bewijzen door elkaar verder te leren kennen. Tijdens de eerste aangename ontmoeting in Oostburg is alvast een tweede afspraak gepland waarbij ZorgSaam op bezoek zal komen in de AZ Zeno-campus in Knokke.


 terug naar het overzicht