background header
> AZ Zeno  >  nieuws  >  AZ Zeno campus Blankenberge blijft bestaan met spoed, PIT en ambitieuze verbouwplannen

AZ Zeno campus Blankenberge blijft bestaan met spoed, PIT en ambitieuze verbouwplannen


IMG_2012-kopie.JPG
IMG_2012-kopie.JPG

06-08-2018

Op maandag 6 augustus werd een persconferentie georganiseerd rond de toekomst van AZ Zeno campus Blankenberge. We namen dit initiatief om eerder verspreide, foutieve berichten te weerleggen en gaven duidelijkheid omtrent:

 

Verbouwplannen/ toekomst van AZ Zeno campus Blankenberge 

Op 24 september starten de werken voor de buitenaanleg. In totaal zullen de verbouwingen 2 jaar in beslag nemen. Daarna zullen zowel personeel als patiënt over meer comfort beschikken. Patiëntencomfort wordt verhoogd door middel van grotere kamers, individuele douche, betere isolatie en betere klimaatbeheersing. De inkom wordt wat rianter en vriendelijker gemaakt via receptie in de inkom. De buitenomgeving wordt ook aangepakt en wordt groener gemaakt. De campus zal als volwaardige en complementaire site blijven bestaan.

 

Huidig aanbod van de campus

Zorgeenheden spoedgevallen, geriatrie, dagziekenhuis (zowel internistisch, chirurgisch als geriatrisch), ambulante revalidatie, revalidatiecentrum, radiologie en laboratorium zijn nog steeds operationeel op de campus.

Daarnaast kunnen patiënten binnen alle disciplines nog steeds op consultatie komen in AZ Zeno campus Blankenberge.

 

Stand van zaken spoedgevallen/ PIT  

Sedert 13 juni worden ernstige pathologieën zoals in het verleden met de MUG erkenning, opgevangen door een voertuig bestaft met een ambulancier vanuit de zone Blankenberge en een verpleegkundige van AZ Zeno (PIT). Op die manier worden de meest ernstige voorvallen gedekt waarbij de patiënt vervoerd wordt voor ongeveer 50% naar het ziekenhuis te Knokke, voor ongeveer 25% naar het AZ Sint-Jan te Brugge en voor ongeveer 13% naar het AZ Damiaan in Oostende.

Het grote struikelblok blijft dat voor de minder ernstige 100 oproepen (hiervoor wordt geen PIT of MUG ingeschakeld maar een gewone 100 ambulance) dezelfde onnodig lange trajecten moeten afgelegd worden naar omliggende ziekenhuizen, terwijl deze perfect kunnen opgevangen worden in AZ Zeno campus Blankenberge. Voor de patiënten heeft deze extra verplaatsing bijna altijd een hogere factuur tot gevolg.

De ambulances zijn meer dan een uur onderweg en bezet voor andere oproepen, terwijl ze vaak in 10 minuten de patiënt kunnen afleveren op campus Blankenberge en zo veel sneller opnieuw beschikbaar zijn.

Tijdens deze persconferentie sprak de Burgemeester zijn frustratie uit naar de bevoegde  overheden in de hoop dat er snel een definitieve oplossing komt.


 terug naar het overzicht