background header
> AZ Zeno  >  nieuws  >  AZ Zeno verhuist patiënten naar nieuwbouwziekenhuis tijdens zorgvuldig voorbereide verhuisdag

AZ Zeno verhuist patiënten naar nieuwbouwziekenhuis tijdens zorgvuldig voorbereide verhuisdag


DSC_2665.JPG
DSC_2665.JPG
DSC_2667.JPG
DSC_2660.JPG

22-03-2018

Om 6u. vertrok de eerste ambulance naar de nieuwbouw en vanaf dan vertrok om de 5 min een patiënt richting nieuwbouw. Om vertraging aan kruispunten te vermijden werd politiebegeleiding voorzien. Op die manier kon het strakke tijdschema naadloos worden aangehouden.

Patiënten van AZ Zeno kregen een reispas mee, samen met een Zeno tas voor hun persoonlijke spullen en medicatie. Elke patiënt werd voor de verhuis door een arts gezien, die dan besliste of de patiënt kon verhuizen. Bij positief advies werd de patiënt door de verpleegkundigen voorbereid. Bij het verlaten van het oude ziekenhuis en bij aankomst in de nieuwbouw werd een checklist overlopen die de medische toestand van de patiënt voor en na de verhuis in kaart bracht.

Eens aangekomen in de nieuwbouw werd een vooraf doorgegeven familielid of contactpersoon van de patiënt persoonlijk verwittigd over het verloop van de verhuis.

De dag was een knap staaltje van teamwork en bleek zowel voor personeel als patiënt een onvergetelijke ervaring. Volgende week, op donderdag 29 maart, zijn een aantal diensten van campus Blankenberge aan de beurt. Deze campus blijft wel bestaan.


 terug naar het overzicht