> AZ Zeno  >  Over ons

Historiek

Nadat een pokkenepidemie in de jaren 1890 onze gewesten teisterde, nam Adolf Dhondt in 1894 in de gemeenteraad het initiatief om in Blankenberge een "hospitaal" te bouwen.

Zes eeuwen na Jan Dijkgraaf startten de Zusters van de Onbevlekte Ontvangenis van Heist met de uitbouw van een passende gezondheidszorg voor de eigen bevolking en de toeristen.
 

 lees meer

Missie/ Visie/ Waarden

AZ Zeno wil een baken zijn in de gezondheidszorg voor de regio Noord-West-Vlaanderen gaande van De Haan tot Brugge over Maldegem met inbegrip van West-Zeeuws-Vlaanderen. Daarenboven willen we verbonden zijn in een netwerk met gelijkwaardige partners.

Als ziekenhuis willen wij basiszorg van topkwaliteit aanbieden aan de inwoners van de regio en alle toeristen. Wij willen topzorg aanbieden in zorgvuldig gekozen niches, in samenspraak met de artsen en in het belang van onze vergrijzende bevolking.

Wij willen dat de ervaringen van onze zorgvragers op een uitzonderlijk en uniek niveau kan worden getild en als dusdanig beleefd worden. Wij willen anders zijn.

 lees meer

Zorggroep Oostkust

AZ Zeno is slechts een deel van een netwerk van welzijnszorginitiatieven in de regio van de Oostkust. Het netwerk omvat volgende initiatieven...

 lees meer

Ziekenhuisnetwerk KOM

AZ Zeno maakt deel uit van het ziekenhuisnetwerk KOM (Kust, Ommeland en Meetjesland) en wil, samen met zeven andere zorginstellingen, kennis en expertise bundelen om de zorg dicht bij de patiënt te brengen.

 lees meer